Nu Går Vesterager Også Efter Amazon

Billede: <p>billede:pixabay.com</p>

Den danske EU-konkurrencekommisær Magrethe Vesterager har vist, at hun tør tage kampen op med verdens store virksomheder, da hun delte en milliardstor bøde ud til Google sidste år og igen for ganske nyligt. Vestager langer nemlig nu også ud efter Amazon, som hun mener, har betalt for lidt i skat i Luxemborg.

“Luxembourg har givet en ulovlig skattefordel til Amazon. Det har betyder, at næsten tre fjerdele af Amazons profit ikke er blevet beskattet. Sagt på en anden måde, så var det tilladt for Amazon at betale en skatteprocent, som var fire gange mindre end andre lokale virksomheder, der befinder sig under de samme nationale skatteregler. Det er ulovligt. Medlemsstater kan ikke give specifikke skattefordele til udvalgte multinationale virksomheder,” udtaler den tidligere formand for Radikale Venstre, Magrethe Vesterager, på et pressemøde.

Amazon har fået en ulovlig skattefordel, som betyder, at skattehammeren nu falder ubarmhjertigt hårdt. Virksomheden skal betale hele 1,9 milliarder kroner tilbage til Luxemborg.

Den skatteordning, som Amazon har haft, gjorde det muligt for dem at overføre royalties fra koncernselskaber i en række forskellige lande til et selskab med adresse i Luxembourg, der så videresender pengene til endnu et andet selskab i Luxembourg, hvor pengene ikke bliver beskattet.

Mediet Financial Times fortæller, at det drejer sig om svimlende 30 milliarder, som skulle være blevet overført i løbet af det seneste årti, og derfor ikke er blevet beskattet

Irland vil ikke opkræve 93 milliarder fra Apple

Det er ikke udelukkende Amazon og Google, som Vesterager og konkurrencekommissionen har indstillet sigtekornet på. Konkurrencekommissionen har også anmodet Irland om at opkræve 93 milliarder kroner fra Apple.

Irland havde frem til d. 3. januar 2017 til at opkræve pengene, men her i maj 2019 er det endnu ikke sket. Derfor er det blevet besluttet at bringe Irland for EU-Domstolen.

Det skal i den forbindelse nævnes, at Irland har en af Europas laveste skatteprocenter på kun 12,5%, hvilket i den grad er årsagen til, at store multinationale selskaber flokkes til landet.

EU-kommissionens store skattesmæk har skabt megen vrede i USA, hvor blandt andre Tim Cook, Apples CEO, har beskrevet afgørelsen som “political bullshit.”

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere