Mærsk Hyrer Ny Finansdirektør

Billede: Canva

Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdirektør. Valget er faldet på tyskeren Patrick Jany, der er blevet hentet fra den schweiziske virksomhed Clariant, hvor han har været ansat siden 2006.

Tidligere er stillingen blevet besat af svenske Carolina Happe, der dog opsagde sin stilling tilbage i november efter under et år i stillingen.

Mærsk administrerende direktør, Søren Skou, glæder sig over samarbejdet med deres nye tyske finansdirektør. Han udtaler således:

“Patrick kommer med solid finansiel erfaring og beviste meritter inden for omkostningsdisciplinen, samt rentabel vækst gennem opkøb og innovation,” Udtaler Søren Skou.

Når man arbejder for Mærsk, så har man ofte rigtig gode muligheder i erhvervslivet efterfølgende. Dette gør sig også gældende for den tidligere finansdirektør, Carolina Happe, der har fået en tilsvarende stilling hos den amerikanske gigant General Electric.

Mærsks nye direktør er 52 år gammel og begynder på Esplanaden d. 1. Maj.

Mærsk har generelt været præget af en del udskiftning den seneste tid. Blandt andet sagde virksomhedens driftsdirektør op tilbage i starten af November.

Den tidligere driftsdirektør, Søren Toft, har fået en ny stilling som administrerende direktør hos konkurrenten MSC.

Mærsk har erstattet Søren Toft med Henriette Thygesen, der kommer fra Mærsks egne rækker, nærmere bestemt fra rederiet Svitzer.

I forbindelse med Søren Tofts opsigelse, valgte Mærsk at lave lidt om på ledelsesstrukturen. Dette betyder i praksis, at Henriette Thygesen kommer til at dele ansvaret med Vincent Clerc, der har været ansat i mærsk siden 1997, altså i 23 år.

Tak for støtten
Vi sender et stork tak til Wellvita, der har støttet udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet købe kosttilskud, der indeholder Ginseng.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere
I 2019 havde Kina en økonomisk vækst på sølle 6,1 procent. Dette er den laveste…
Læs mere