Matas Bruger Millioner På Dansk Make-up Brand

Billede: <p>Billede:&nbsp;Linda Prebeza</p>

Matas rører igen på sig og har i denne uge fundet den helt store pengepung frem for at gøre en af de mest populære danske make-up brands til sit eget.

For at være mere præcis, så måtte Matas bruge den lette sum af 145 millioner danske kroner for at gøre Nilens Jord til et af Matas’ egne produkter.

Ved at tilføje produkter fra dette brand til deres egen produktportefølje satses der stærkt på at øge indtjeningen de kommende år.

En af de bedst sælgende mærker

Nilens Jord er en af de klart bedst sælgende mærker hos Matas, hvilket har lagt god grund for giganten til at gøre dette mærke til deres eget som en strategi for at se en øget indtjening i de kommende regnskabsår.

For ikke ret lang tid siden udgav Matas deres årsregnskab for regnskabsåret 2018/2019, hvor Matas, på trods af den nylige investering, faktisk har vækstet rimelig pænt.

Med en omsætning på 3,54 milliarder kroner, hvilket er 76 millioner kroner højere end sidste regnskabsår, går det altså den rigtige vej for virksomheden, som tilsyneladende kun har intentioner om at sætte farten op.

Det kan være et resultat af, at på trods af den stigende omsætning, så er overskuddet hos Matas faldet, dog kun marginalt, hvilket virksomheden selvfølgelig har tænkt sig at rette op på.

Derfor har Matas nu opkøbt et af de brands som har solgt allerbedst i forretningen og dermed tilføjet endnu et stærkt brand til deres egen produktportefølje.

Hvad er Nilens Jord?

Nilens jord er et dansk brand, som tilbyder en lang række forskellige produkter inden for både make-up og hudpleje.

Nilens Jord tilbyder en lang række af produkter, som tilgodeser selv de mest allergiske og overfølsomme personer, og nogle af produkterne kan også prale med at have fået “AllergyCertified”-stemplet.

Matas solgte i forvejen en masse af Nilens Jords produkter, så opkøbet af brandet vil sandsynligvis ikke have den helt store effekt på salget af produkter fra dette brand.

Der hvor virksomheden til gengæld kan drage stor fordel af dette køb er, at det kan forventes, at det fremtidige salg af disse produkter vil kunne styrke indtjeningen til virksomheden.

Det er derfor en investering fra virksomhedens side, som skal være med til at løfte resultatet de kommende regnskabsår, så overskuddet igen tager et ryk i den rigtige retning.

Matas oplever samtidig også, ligesom så mange andre virksomheder, at salget på netbutikkerne ser en positiv udvikling med væsentligt flere besøgende og væsentligt flere kunder end de forgangne år.

Af den grund kunne man godt fristes til at tro, at salget i de fysiske butikker er faldet tilsvarende, men dette er ikke tilfældet.

Salget i de fysiske butikker er næsten forblevet uændret, selvom netbutikkerne får mere og mere travlt.

Det bliver derfor spændende at følge udviklingen hos Matas i det kommende regnskabsår oven på denne millioninvestering.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere