Kom Godt I Gang Med CSR

For mange mellemstore og små virksomheder er CSR ikke lige så nemt at komme i gang med, som det er for nogle af de større virksomheder, da det kræver tid og samtidig også er omkostningskrævende.

Det er derfor ikke altid, at mindre virksomheder kan finde ressourcerne til, at føre større CSR strategier, men det behøver det heller ikke.

Der er nemlig mange, relativt nemme metoder til, at komme godt i gang med aktivt at arbejde med CSR i hverdagen, og små skridt kan også få en virksomhed frem af.

Start med små ændringer

Et hovedspring direkte ud i de store CSR strategier vil rigtig ofte være for meget af bære, for nystartede, små eller mellemstore virksomheder, da omkostningerne til dette ikke altid er i små summer.

Det betyder dog ikke, at CSR bør droppes helt fra arbejdspladsen, da der er mange mindre områder, hvor man kan arbejde med dette i hverdagen, for at støtte en mere bæredygtig fremtid.

det kunne f.eks. være, at sørge for at kantinen serverer mere økologisk mad lidt oftere, sørge for at bruge miljøvenlige rengøringsmidler, genbrugeligt materiale eller lignende.

Alt efter, hvilken branche man befinder sig i, hvad man arbejder med til dagligt eller, hvor mange ansatte man har, så vil der være forskel på, hvilke ændringer der vil have stor effekt, og hvilke der ikke vil.

Er man f.eks. et rengøringsfirma, så kunne man jo med god grund benytte sig af miljøvenlige rengøringsmidler, hvilket vil have en lidt større effekt.

Man løser selvfølgelig ikke alle verdens klimaproblemer ved at skifte rengøringsmiddel ud, eller ved at servere mere økologisk mad i kantinen.

Dog er det et skridt i den rigtige retning, hvilket jo for tiden har rigtig stor opbakning fra både offentlige, men også fra de private forbrugere.

Små skridt, stor fremgang

Selvom det måske ikke virker som om, at man bidrager vildt meget til klimaets velbefindende, så kan små skridt som disse i sidste ende føre til kolossale resultater.

Som enestående lille eller mellemstor virksomhed, vil disse ændringer nok ikke kunne måles på nogen måde, uanset hvor mange små ændringer man tager i den rigtige retning, inden for det kommende år.

Men tager man derimod det første skridt i den rigtige retning, så vil chancen for at flere følger med, selvfølgelig også øges.

Dette er nemlig et meget varmt emne hos politikerne, specielt nu, hvor vi nærmer os det valg, som statsministeren udskrev.

Derfor er der selvfølgelig rigtig stor opbakning til ændringer på dette område, hvilket kun gavner initiativet til, at gå i en grønnere retning, uanset hvilket små tiltag det så måtte indebære.

Bevar tålmodigheden

Virksomheder har selvfølgelig nogle helt klare mål og værdier, som vægter naturligt højere i hjertet på de fleste selskaber, hvilket f.eks. kunne være høj omsætning, lave omkostninger og positiv udvikling.

Derfor skal man selvfølgelig være tålmodig med disse ændringer, selvom det kan være noget så svært at se effekten af de små tiltag.

Det må dog ikke tage fokus fra, at klimaet er på sit værste stadie, og alle små skridt i en grønnere retning tæller.

Tak til avXperten 

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med avXperten, som sælger alverdens av-udstyr samt meget andet. Hos avXperten finder du blandt andet HDMI-kabler, vægbeslag og antennekabler.

Tak for støtten. Tak til avXperten for deres økonomiske bidrag til artiklen. Hvor du bestiller et stort sortiment med loftventilator. Dette gælder artiklen - tak for dette.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere