Influencers Meldt Til Politiet

Billede: <p>canva</p>

Fire influencers er blevet meldt til politiet af forbrugerombudsmanden. Anmeldelsen sker på baggrund af en anklage om skjult reklamering. De har ifølge forbrugerombudsmanden overtrådt markedsføringsloven omkring skjult reklame. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden.

Herudover har yderligere 10 influencers angiveligt også fået “En indskærpelse”, imens endnu yderligere otte fået en “orientering om lovgivningen”. Forbrugerombudsmanden har altså for alvor haft influencers i deres sigtekorn.

Forbrugerombudsmanden ønsker ikke at udtale sig om, hvilke influencers der er tale om. De vil dog gerne oplyse, at det er privatpersoner, der er blevet tiltalt.

Disse hændelser kommer oven på en større undersøgelse af i alt 37 influencers opslag, der er lavet med et kommercielt henblik. Undersøgelsen er selvsagt foretaget af Forbrugerombudsmanden.

De influencers, der er blevet anmeldt, har lavet opslag, der har været med kommercielt henblik. De samme influencers har dog ikke formået at udarbejde opslagene på en sådan måde, at det tydeligt fremgik, at der var tale om reklame. Enten har altså slet ikke gjort det, eller også har de ikke gjort det tydeligt nok.

Dette er en tydelig overtrædelse af forbuddet mod skjult reklame, hvilket altså skyldes Forbrugerombudsmandens politianmeldelse af de fire influencers. Dog er det langt fra alle, der har problemer med at holde sig inden for lovgivningen.

“Jeg er glad for at se, at langt størstedelen af de opslag, vi har undersøgt, der var lavet med et kommercielt henblik, var tydeligt markeret som en reklame. Desværre fandt vi også klare overtrædelser af lovgivningen, hvilket har resulteret i, at vi har politianmeldt i alt fire influenter,” sådan udtaler Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Hun uddyber med følgende:

“Det er vigtigt, at vi som forbrugere kan stole på, at reklamer også ligner reklamer. Netop derfor skal influencers sikre, at det er meget tydeligt, når deres opslag er lavet som reklamer, og ikke blot en personlig anbefaling. Dette gælder i øvrigt også for opslag som Instagram Stories. Alle reklamer skal tydeligt fremstå som reklamer, længere er den ikke,” udtaler Christina Nielsen

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe blækpatroner og kontorartikler.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere