Handelskrigen Rører Igen På Sig
Den meget omtale handelskrig rører på sig igen, og som mange muligvis havde gættet, så handler det igen om de to økonomiske stormagter Kina og USA.
Nye kursfald i USA satte denne gang ild i en ny debat og endnu en konflikt i handelskrigen, og hvis man har fulgt bare en lille smule med i denne konflikt på det seneste, så ved man også, at det langt fra er den første.
Det hele eskalerede onsdag, da den kinesiske National Development and Reform Commission, også bedre kendt som NDRC, truede med at bruge eksport af sjældne jordarter, som endnu et led i handelskrigen mod USA.
Disse jordarter skulle efter sigende være ret essentielle for IT-industrien, hvilket selvfølgelig kan skabe en del problemer for de lande, blandt andet USA, som benytter sig af disse jordarter.
Hvordan har jordarter denne effekt?
Det kan umiddelbart godt virke en smule underligt, at eksporten af disse jordarter kan give Kina en væsentlig fordel i handelskrigen, men hvis vi graver lidt dybere ned i emnet, så vil det give lidt bedre mening.
Disse jordarter består af 17 metaller, som bliver brugt til en række avancerede, teknologiske produkter som magneter, displays og lignende, og som du nok har gættet, så er Kina globale hovedleverandør af disse jordarter.
Derfor vil det selvfølgelig være problematisk for verdensøkonomien, hvis Kina går hen og gør deres trusler til en realitet og eksportvarer som disse som et våben i handelskrige mod USA.
Det er selvfølgelig ikke kun USA, som står for skud, men mange store IT virksomheder er amerikanske, og har derfor også grund i USA.
Microsoft, Googles moderselskab, Amazon og Facebook er nogle af de virksomheder, som kunne tænkes at mærke dette i højere grad, hvis det skulle blive en realitet.
Man kan også allerede se på aktiemarkedet, at der bliver tøvet og bakket en del fra disse virksomheder, blot på grund af disse nylige trusler fra Kina.
Dette er et rigtig godt eksempel på, hvor hurtigt handelskrige kan påvirke aktiemarkedet, verdensøkonomien og de store virksomheder, som nu engang måtte være involveret i episoder som disse, på den ene eller den anden måde.
Vil forbrugerne mærke til det?
Store virksomheder vil, som før nævnt, selvfølgelig kunne mærke store konsekvenser af handelskrigen
Men vil ganske uskyldige forbrugere også kunne mærke konsekvenserne af diverse konflikter, som sprudler op mellem Kina og USA?
Apples iPhone kunne f.eks. sagtens tænkes at gå hen og blive markant dyrere på hjemmemarkedet, da Apple producerer deres iPhones i Kina.
Derudover er det heller ikke utænkeligt at forbrugerelektronik også kunne stå for skud.
Det vil altså også kunne mærkes på den enkelte forbruger de næste par måneder, hvis denne trussel fra Kina skulle gå hen og blive til en realitet.
Hvor sandsynligt er det så, at dette skulle gå hen og blive en realitet, er selvfølgelig ikke altid lige nemt at sige.
Nogle gange bliver trusler til realitet, og andre gange er det bare en måde, hvorpå stormagterne viser en smule magt frem.