EU Forbereder Straftold

En straftold på omkring 130 milliarder kroner er klar fra EU’s side mod amerikanske varer, som blandt andet bliver importeret i Danmark.

Danske virksomheder kan se frem til at skulle betale en større pengesum for at importere visse amerikanske varer, efter at WTO har konstateret, at USA har givet ulovlig statsstøtte til Boeing.

Boeing er en amerikansk flyfabrikant, som ifølge verdenshandelsorganisationen WTO har fået ulovlig statsstøtte, hvilket ikke accepteres af EU, som nu er klar til at aflægge told på en lang række amerikanske varer.

Dette kan have konsekvenser for de danske virksomheder, som i deres daglige drift er afhængige af import af netop disse amerikanske varer, som nu ser ud til at blive endnu dyrere at importere.

Dette er blot endnu et kapitel i en konflikt mellem EU og USA, som har budt på en lang række handelspolitiske spændinger, og som i øjeblikket ikke ser ud til at aftage.

Tjek, om du bliver påvirket

Nogle af de varer, der skulle være tale om, og som er i fare for at blive pålagt told af EU, er blandt andet fly, kemikalier, citrusfrugter, ketchup og en lang række andre produkter.

Der opfordres derfor til, at virksomheder, der muligvis kan være i fare for at blive påvirket af denne told fra EU, tjekker, om nogle af de produkter, de importerer fra USA, er en del af den produktgruppe, som vil blive underlagt told.

Der er uden tvivl nogle danske virksomheder, som vil blive ofre for denne konflikt og den kommende toldordning på disse amerikanske produkter.

Dette er uundgåeligt, da nogle danske virksomheder er nødsaget til at importere varer fra USA, da det hjemlige marked ikke kan dække disse behov.

Som en advarsel har EU kommissionen giver de danske virksomheder frem til fredag den 31. maj klokken 12:00 til at komme med indsigelser for de varer, som EU har valgt at inkludere i deres retailieringsliste.

Det er derfor rigtig vigtigt for potentielt udsatte virksomheder at finde ud af, hvilke produkter der er tale om, og om nogle af disse produkter og råvarer er en del af virksomhedens indkøbsliste fra USA.

Det vil selvfølgelig også have konsekvenser for nogle af de amerikanske virksomheder, som afsætter disse produkter rundt omkring hos virksomheder i Europa, da der sagtens kunne tænkes at gå omsætning tabt her.

Men om ikke andet, så er det altså endnu et resultat af den handelspolitiske konflikt, som har stået på mellem USA og EU gennem flere år.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find alt lige fra gode bluetooth høretelefoner til smarte keyboards og gaming headsets på avXpertens store webshop.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere