Arla Skal Spare Milliarder

Den danske mejerikoncern Arla har meldt ud, at selskabet står til at skulle ud i en uhørt stort sparerunde. Sparerunden går ud på, at Arla inden afslutningen af næste år skal spare hele tre milliarder kroner. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Arla.

Sparerunden er et resultat af, at koncernen har været igennem en meget presset periode, hvor både øget konkurrence og lave valutakurser har haft stor indvirkning på virksomhedens indtjeningsevne. Blandt andet har deres største konkurrent, RFC, præsenteret flotte resultater.

Sparerunden betyder naturligvis, at en del af de i alt 19.000 medarbejdere skal fyres. Dog vil koncernen ikke ud med, præcist hvor mange der er tale om, men færre bliver de altså.

Planen om at spare har været under udarbejdelse siden efteråret, hvor den er blevet nøje planlagt.

Herudover beretter Arla også om, at det skal spares markant i alt, hvad der inkluderer møde- og rejseaktivitet, markedsføring, konsulentudgifter og udvikling. Herudover er der også indført et ansættelsesstop, der dog ikke omfatter de mest kritiske stillinger.

Arla omsatte for omkring 80 milliarder sidste år. En stor del af de sparede penge, 2,2 milliarder, skal angiveligt sendes tilbage til ejerne via mælkepriserne, hvor det resterende beløb skal reinvesteres i koncernen.

I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere
I 2019 havde Kina en økonomisk vækst på sølle 6,1 procent. Dette er den laveste…
Læs mere
I det seneste afsnit af “Løvens hule” var der et noget så populært tvillingepar …
Læs mere
Man taler ofte om, at der er en betydelig forskel på “nye” og “gamle” penge. Lid…
Læs mere
Hvis du rejser meget i EU-landene og hæver penge, når du er på tur, er der gode …
Læs mere
Fire influencers er blevet meldt til politiet af forbrugerombudsmanden. Anmeldel…
Læs mere
Ilse Jacob, der mest af alt er kendt for sine gummistøvler og optræden i DR-prog…
Læs mere