Arla Skal Spare Milliarder

Den danske mejerikoncern Arla har meldt ud, at selskabet står til at skulle ud i en uhørt stort sparerunde. Sparerunden går ud på, at Arla inden afslutningen af næste år skal spare hele tre milliarder kroner. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Arla.

Sparerunden er et resultat af, at koncernen har været igennem en meget presset periode, hvor både øget konkurrence og lave valutakurser har haft stor indvirkning på virksomhedens indtjeningsevne. Blandt andet har deres største konkurrent, RFC, præsenteret flotte resultater.

Sparerunden betyder naturligvis, at en del af de i alt 19.000 medarbejdere skal fyres. Dog vil koncernen ikke ud med, præcist hvor mange der er tale om, men færre bliver de altså.

Planen om at spare har været under udarbejdelse siden efteråret, hvor den er blevet nøje planlagt.

Herudover beretter Arla også om, at det skal spares markant i alt, hvad der inkluderer møde- og rejseaktivitet, markedsføring, konsulentudgifter og udvikling. Herudover er der også indført et ansættelsesstop, der dog ikke omfatter de mest kritiske stillinger.

Arla omsatte for omkring 80 milliarder sidste år. En stor del af de sparede penge, 2,2 milliarder, skal angiveligt sendes tilbage til ejerne via mælkepriserne, hvor det resterende beløb skal reinvesteres i koncernen.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere