Åbne Kontormiljøer Er En Dårlig Ide

Som de fleste ved, er det åbne kontorlandskab den mest almindelige indregningsmetode på de danske arbejdspladser, der indeholder stillesiddende kontorarbejde. Og ja, det åbne kontorlandskab har uden tvivl nogle fordele, hvor det mest åbenlyse er det pladsbesparende aspekt. Dog har det også en del ulemper, hvoraf du får otte af dem herunder:

Lavere produktivitet

Den generelle opfattelse af åbne kontormiljøer er, at det øger produktiviteten og samarbejdet i en virksomhed. Dog er det blevet bevist, at dette ikke er tilfældet. Faktisk viser det sig, at produktiviteten i et åbent kontormiljø er 15% lavere, sammenlignet med et miljø, hvor man bruger lukkede kontorer.

Mindre arbejdsglæde

Over 10.000 lønmodtagere deltog i en undersøgelse, der skulle redegøre for medarbejdernes præference i forhold til fred, samt adgang til dette. Resultatet af undersøgelsen var, at 95% af deltagerne foretrak at arbejde i fred, men kun 41% havde adgang til en sted, hvor de kunne gøre dette.

31% sagde, at de forlod kontoret, hvis de skulle bruge ro og fred til specifikke opgaver.

Distraherende miljø

Den gennemsnitlige medarbejder bruger hver dag 86 minutter på distraktioner, der blandt andet kommer af åbne kontormiljøer. Spildt arbejdstid har desværre en meget demotiverende effekt, der er selvforstærkende. Du kan altså ende med en række medarbejdere, der både føler sig uproduktive og stressede.

Mere sygdom

Queensland University of Technology’s Institute of Health and Biomedical Innovation har foretaget en undersøgelse, der viste, at åbne kontormiljøer øger risikoen for stress, interne konflikter, forhøjet blodtryk og hyppigere udskiftning i medarbejderstaben.

Højere antal af sygedage

Når du har læst ovenstående punkt, kommer dette faktum nok ikke som den store overraskelse. Medarbejdere, der arbejder i et åbent kontormiljø, har flere sygedage. Faktisk har undersøgelser vist, at åbne kontormiljøer kan resultere i helt op til 62% flere sygedage.

Mere synlig ulighed

Det er de færreste åbne kontormiljøer, der ikke også et mindre antal af lukkede kontorer, der er forbeholdt C-level medarbejderne. Dette skaber en meget synlig og udpræget forskelsbehandling, der giver en følelse af ulighed på arbejdspladsen.

Det er sværere at udføre specialiserede opgaver

Medarbejder, der arbejder inden for brancher, hvor deres arbejdsopgaver er højt specialiserede, har sværere ved at udføre opgaverne. Dette skyldes i høj grad, at de simpelthen ikke har den fornødne ro. Dette gælder især jurister, ingeniørere og folk, der arbejder inden for finanssektoren.

Tak til Curvii
Curvii sælger plus size-tøj til kvinder. Du kan blandt andet finde en masse lækkert tøj fra zizzi.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere