7 Gode Vaner - Personlig Og Professionel Effektivitet Af Stephen R. Covey

Billede: <p>Canva</p>

Der er mange måder hvorpå, man kan forbedre sin livskvalitet og personlige udvikling. Nogle af de bedste værktøjer at bruge er selvfølgelige viden. Bøger kan være fyldt med viden, og nogle har præcist det henblik at give dig opskrifter på, hvordan du kan præge noget i dit liv i en positiv retning. Disse bøger kaldes selvhjælpsbøger.

Hvad er 7 gode vaner? 7 gode vaner - personlig og professionel effektivitet er en selvhjælpsbog som er skrevet af Stephen R. Covey i 1989. Den har især været brugt i erhvervslivet, hvor man får inspiration til, hvordan man kan nå sine mål ved at være mere effektiv, hvilket skal resultere i succes.

Bogen handler primært om, hvordan du kan lave et paradigmeskifte. Det vil sige, at du skal bryde nogle af de negative mønstre, som ikke længere tilfører værdi til din dagligdag. Der kommer 7 gode vaner, som du kort kan få beskrevet her.

Den nemme løsning er at læse dem her. Det tager lidt længere tid at læse hele bogen. Det der tager længst tid er at mestre bogens råd. Jeg har selv læst den, og kender mange der også har. Det er en ganske udmærket bog, men man får først rigtig noget ud af selvhjælpsbøger, når man begynder at bruge dem i praksis.

Læs eller få genopfrisket vanerne her.

De 7 gode vaner

#1 Vær proaktiv

Den første vane beskriver gode eksempler på, hvordan man aktivt kan opsøge succes. Ved at være energisk og løse problemer inden de opstår, kan man nå mange fordele ved at være proaktiv. Det er en metode, som også bliver brugt i mange virksomheder, hvor man prøver at fikse et problem inden en kunde får øje på en eventuel fejl.

- Træf et valg, og bryd med dine negative vaner.

#2 Begynd med slutningen

Denne vane handler i bund og grund om at lave målsætninger. Der er hele tiden både et personligt- og virksomhedsmæssigt perspektiv, som forklarer, hvordan man kan sætte sine mål/KPI’er.

- Hvor vil du hen med dit liv og din virksomhed?

#3 Gør det første først

Prioritering, prioritering, prioritering. Der er stor forskel på, hvad folk synes, er vigtigt. Find ud af, hvad der betyder noget for dig og find en balance. Man kan kun være et sted på en gang, og ofte haster tingene ikke lige så meget, som man tror.

- Gør det i den rigtige rækkefølge

#4 Tænk vind/vind

Det ultimative er, hvis alle kan vinde. Der er rigelig med succes i denne verden til, at man kan dele lidt ud af den. Hvis du har den rigtige indstilling, kan man tit finde løsninger, hvor både dig selv og din modpart kan vinde.

- Opdag flere muligheder med en vind/vind mentalitet

#5 Søg at forstå - dernæst at blive forstået

Kommunikation er nærmest en uundværlig faktor, hvis man vil have stor succes. Lær at lytte til folk. Aktiv lytning er et redskab som bliver praktiseret af både coaches, virksomheder og burde blive brugt i flere private sammenhænge.

- Der er stor værdi i at lytte til, hvad andre har at sige, men også at give konstruktivt feedback. Skab gensidig respekt.

#6 Skab synergi

Synergi er, når to eller flere kræfter giver en større effekt, end summen af de enkelte kræfter gør hver for sig. Derfor handler dette om at finde de rigtige at arbejde sammen med.

- Find en samarbejdspartnere, som passer til din personlighed.

#7 Slib saven

Slib saven handler om, at du hele tiden skal optimere dig selv. Det skal du på alle parametre fra fysik, socialt, mentalt, men også spirituelt. Når du har lært de første 6 vaner, skal du hele tiden blive ved med at forbedre dig. Slib saven.

- Få implementeret vanerne i din dagligdag.

Tak til Net2Kompagniet

Der skal lyde et stort tak til Net2kompagniet, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Net2Kompagniet har mere end 10 års erfaring, når det kommer til skræddersyet løsninger af vinduer og døre, som passer præcis til dine mål. Tag er kig på deres hjemmeside: https://www.net2kompagniet.dk/ 

Tusind tak for jeres samarbejde.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere