5 Gode Råd Til Den Kommende Iværksætter

Billede: <p>rawpixel.com</p>

Drømmer du om at blive iværksætter? En af de bedste ting ved iværksætteri er, at der langt fra er en formel eller en lige linje fra start til succes. Vejen til at blive en succesfuld iværksætter er vanvittigt individuel. Her er 5 gode råd til dig, der ønsker om at blive iværksætter.

Start på studiet

Selvom du er meget ung, og stadig under uddannelse, så er det ikke for tidligt at kaste sig ud i iværksætteriet. Det kan nemlig være en fordel at påbegynde sit iværksættereventyr imens man studerer. Det er både det økonomiske aspekt, hvor du har din SU som økonomisk sikkerhed. Du er altså ikke pisket til at udbetale løn til dig selv.

Herudover vil du også have en masse ny og frisk viden indenfor dit felt, hvilket altid er en fordel. Mange uddannelser har gunstige vilkår for at kombinere studie og iværksætteri, hvilket du kan udnytte.

Fokuser

Det lyder måske åbenlyst, at man som iværksætter skal fokusere. Ikke desto mindre, så er det en svær disciplin for enhver iværksætter at fokusere på de rigtige ting og prioritere sin tid mest hensigtsmæssigt.

Du vil, især i starten, blive nødt til at prioritere og vælge ting fra og til. Som nystartet iværksætter er opgaverne mange, men tiden knap. Derfor bliver du nødt til at fokusere på de vigtigste ting, og tilsidesætte de knapt så vigtige ting.

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken

Det er en udbredt misforståelse, at man partout skal opfinde et nyt og innovativt produkt, hvis man skal være iværksætter. Det behøver man altså ikke.

God gammeldags købmandskab er lige så meget iværksætteri som en ny software-virksomhed. Den gode gamle dyd med at købe billigt og sælge dyrere er stadig en egenskab, som man kan komme rigtig langt på.

Invester dine penge

Selvom du selvfølgelig skal drive din virksomhed og investeringer med rettidig omhu, så skal man som iværksætter også passe på, at man ikke bliver bange for at bruge penge. Vækst kræver investeringer, længere er den ikke. Vær derfor ikke bange for at investere i din virksomhed, hvis du tror på, at investeringen bliver rentabel.

Vær opmærksom på dit cash-flow

Mange fokuserer udelukkende på en virksomheds årlige regnskab, når de tænker på den pågældende virksomheds økonomi. Dog er det mindst lige så vigtigt at kigge på en virksomheds likviditet, når der er tale om en start-up virksomhed.

En af de største udfordringer for nystartede virksomheder er at opretholde en positiv likviditet. Du skal derfor være konsekvent med at inddrage betalinger, for hverken dine leverandørere, faste udgifter eller lønninger kan vente.

Tak til iBob.dk
Tak til iBob.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos iBob kan du blandt andet købe printere.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere