28-årig Milliardærs Formue Er 1000 år Gammel

Man taler ofte om, at der er en betydelig forskel på “nye” og “gamle” penge. Lidt ligesom, at man siger “Money talks, Wealth whispers”. I England findes en blot 28-årig mand, der måske har nogle af de ældste penge i verden. Og han har ufatteligt mange af dem.

Hugh Grosvenor er Hertug af Westminster, den syvende af slagsen, og har er på trods af sine blot 28 år den tredjerigeste i Storbritannien. Hans formue anslås til være være på cirka 11,8 milliarder dollars.

Denne formue er skabt på baggrund af et stort ejendomsimperium, der er spredt over hele verden. Familiens formue kan spores helt tilbage til tiden omkring Wilhelm Erobreren, der især er kendt for at have invaderet England tilbage i 1066, altså for næsten 1000 år siden.

En stor del af Hugh Grosvenors forretning er baseret på ejendomme i London, nærmere bestemt i de områder, der hedder Mayfair og Belgravia. Disse områder er blandt de mest eksklusive i London, hvilket også gør dem til blandt de mest eksklusive i verden.

Familien er for nyligt kommet i modvind i pressen, ligesom at politikere ser ud til at ville gøre livet lidt mindre sødt for den ultra-rige englænder. Dog har hans familie klaret sig igennem langt større kriser gennem tiden, hvor krige og andet igennem 1000 år ikke har kunne ryste familien.

Familien kan som nævnt spores helt tilbage til 1066, hvor en af deres forfædre var slægtning til Wilhelm Erobreren. Herefter begyndte familien at tjene penge på minedrift, hvilket var deres primære indtægtskilde.

I 1600 tallet skete der det, at Sir Thomas Grosvenor kom i besiddelse af godt 500 hektar sump og frugtplantage, der lå lidt vest for London City. Dette var en medgift fra forældrene til hans blot 12årige brud. De 500 hektar, der dengang lå vest for London, er nu en del af London, og oven i købet blandt de mest eksklusive dele.

I det, der engang var sump og frugtplantage, ligger i dag alt fra luksusbutikker og kunstgallerier til kapitalfonde.

Siden da er familiens virksomhed, Grosvenor Group, blevet udvidet til i alt 60 byer, der er spredt over hele verden. Virksomheden forvalter aktiver for godt 15,9 milliarder dollars, hvor størstedelen af dem er i London.

Hugh Grosvenor blev familiens overhoved tilbage i 2016, hvor hans far, Gerald Grosvenor, døde af et hjerteanfald. Han blev kun 64 år gammel.

Tak til Liams
Afslutningsvis vil jeg gerne sende et kæmpe tak til Liams, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Du kan blandt andet finde en Sebra Dukkevogn derinde.

I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere
I 2019 havde Kina en økonomisk vækst på sølle 6,1 procent. Dette er den laveste…
Læs mere
I det seneste afsnit af “Løvens hule” var der et noget så populært tvillingepar …
Læs mere
Hvis du rejser meget i EU-landene og hæver penge, når du er på tur, er der gode …
Læs mere
Fire influencers er blevet meldt til politiet af forbrugerombudsmanden. Anmeldel…
Læs mere
Ilse Jacob, der mest af alt er kendt for sine gummistøvler og optræden i DR-prog…
Læs mere
Søstrene Grene har indtil nu været meget opsatte på at holde salget i kædens 245…
Læs mere