10.000-timers Reglen Og Historien Bag Succes

Billede: <p>Pixabay</p>

Malcolm Gladwell beskriver i bogen Afvigerne(Outliers) reglen om 10.000 timers arbejde for et specielt felt, for at opnå succes. Han dykker i bogen ned i mange baggrunde hos både folkefærd og individualister for at se, hvad der har medvirket til, at lige netop de personer har opnået succes.

Hvad er 10.000-timers reglen? Med reglen om de 10.000 timer menes der overordnet set, at man kan blive succesfuld, hvis man bruger 10.000 timer på at arbejde med det, som man gerne vil være god til. Det kan være alt fra computer, guitar, fodbold eller at lave mad. Hvis man arbejder hårdt og struktureret, vil man til sidst blive dygtig.

10.000 timers reglen

Der er selvfølgelig nogle mennesker, som opnår succes med en smule held. Eller sådan ser det i hvert fald ofte ud.

Videnskabsforfatteren dykker i bogen Afvigerne, som oprindelig hedder Outliers, ned i, hvorfor succesfulde folk har opnået det de har. Blandt andet fortæller han historien om Bill Gates. Ofte er man nemlig ikke helt alene om at skabe den succes man får, men der har været mange faktorer undervejs, som har medvirket til det, som man har opnået.

Man hører bare ikke om alle disse historier, når man hører om, hvorfor folk er blevet dygtige til dem som de er.

Historien om The Beatles

Medlemmerne i The Beatles var alle utrolige gode til det som de lavede. John Lennon og Paul McCartney har tit lavet udtalelser om, at de kunne skrive en god sang på 10 minutter, og nærmest synes det var mærkeligt, at man kunne lave et hit så hurtigt.

George Harrison og Ringo Starr, var dog også gode til at spille musik. George Harrison, som man ikke hører så ofte om, anses faktisk for at være en af de bedste guitarister nogensinde.

Malcolm Gladwell dykker ned i deres historier, og det er efterhånden alment kendt, at The Beatles blev så gode som de var på grund af intensiv træning.

De spillede på snuskede klubber i Hamborg hele dagen og hele natten lang, og til sidst havde de trænet så meget, så de alle mestrede det de lavede.

Sådan er det inden for mange ting, og man kan virkelig bruge denne historier, når man skal have succes i erhvervslivet. Selvom man er blevet godt skolet gennem sin uddannelse, er det sjældent, at man starter på et arbejde og bare er mega god.

Man tror man er klar til at knokle 24-timer i streg for at blive den bedste lynhurtigt, men det tager længere tid end man tror. Hvis man er dygtig kan man hurtigt blive god til noget. For virkelig at mestre noget, skal man bruge utrolig lang tid.

Husk derfor at have tålmodighed når du skal lære noget nyt, og nogle ting tager bare tid. Lad dig ikke blive slået ud af, at man skal bruge 10.000 timer, da rejsen derhen imod tit er den sjoveste.

Bogen afvigerne og reglen om de 10.000 timer kan selvfølgelig debatteres, og nemt kritiseres. Vil dog lige smide en anbefaling efter bogen, da den er hurtig at læse og der er utrolig mange gode historier i, hvordan man kan opnå succes, og hvordan forskellige folk har gjort det.

En af de vigtigste metoder er at knokle.

Just Eat bare vokser og vokser. Just Eat Takeaway her denne gang vokseværk på de…
Læs mere
I slutningen af 2019 blev e-sportsselabet Astralis Group børsnoteret. Især mange…
Læs mere
Den vestjyske virksomhed Wellvita har fået en ny topchef. Virksomheden har oplev…
Læs mere
Danmarks mest prominente virksomhed, A.P. Møller Mærsk, har ansat en ny finansdi…
Læs mere
Tesla åbnede deres første europæiske supercharger i Norge tilbage i 2013. Sidenh…
Læs mere
Smykkegiganten Pandora er kommet i en kedelig udvikling både på indtjeningen og …
Læs mere
I mange år har der været et hul i den danske lovgivning. En bagatelgrænse der gø…
Læs mere